מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת - יריד תוצרת ארטיזנלית בשרונה מרקט
חגיגה של קולינריה בעבודת-יד
"המאפייה החברתית של ארז" - מאפיית חלות מקומיות של ארז קומרובסקי ובית הספר דנון | דוכני צנצנות עם הרטבים הסודיים של מטבחי המסעדות OPA ו-OCD | מאפים ומתוקים של לונה ביסטרו מנצרת | גבינות ועשבי תבלין מהמדבר ועד רמת הגולן | בקר פרימיום ממגדלים מקומיים מקיבוץ נחשולים | בר קוקטיילים של הולי ביטרז | תזקיקים ומשקאות אלכוהוליים ביצרנות קטנה ואיכותית | ירקות מוצלים | פטריות מאכל מזנים ייחודיים | וואסבי ישראלי | גבינות ממחלבות בוטיק מהנגב ועד רמת הגולן | פרחים, דבש, נרות, ועוד
יריד מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת - תוצרת ארטיזנלית בשרונה מרקט הוא יריד ייחודי אותו אצרו אבירם כץ ומיכל לויט. היריד יתקיים במשך יומיים (5-6 בספטמבר) ויארח אלפי אורחים שיוכלו להסתובב, ללמוד, לראות, לטעום, להריח ולרכוש את מיטב התוצרת הארטיזנלית בישראל - בכ-20 דוכנים הכוללים משקאות אלכוהוליים, מאפים, גבינות, מוצרי מזווה שווים העשויים כולם מתוצרת טרייה של חקלאות שאוהבת את האדמה.
יצרנים ויצרניות של אוכל מקומי כמו מסעדת OPA , חוות יער, טנא, שלום שמחה אלברט, ״אדמה לאדם״, ואדי עתיר ,חוות קפנדה , טחינה משומשום מקומי של מסיק מגל, המזנון של אייל שני, מחלבת גרינלי , שדה ארומטיקס פארם , מאפיית החושה , FISHOP , נישי וואסבי ,יוליוס, , Milk & Honey, , Vedetta 52, Holy!Bitters, Liquidium, מזקקת זוהרה; PAPEDA, FREE SPIRITS & Co ו-The Spirit Curator, המתססה.
לצד הדוכנים והברים, יהיה ניתן להרשם למגוון שיחות מעמיקות שיתקיימו עם אוזניות בבר ה"מידל בר" בשרונה מרקט בהשתתפות כמה מהמציגים ביריד, בהנחיית אבירם כץ ומיכל לויט. בין השיחות על הבר תמצאו את “משאריות המטבח לאוצרות קולינריים”, בה חוקרת האוכל מיכל לויט תשוחח עם השפים שיראל ברגר ושלום שמחה אלברט על גישתם הייחודית לניצול מלא של חומרי גלם, הפיכת שאריות לאוצרות קולינריים, והדרך שבה הם מובילים את המטבחים שלהם להכרה בינלאומית, כולל פרסים בתחרות היוקרתית World 50 Best. בנוסף, יתקיים “שיח שומשום,” בו תשוחח לויט עם אורן הכסטר, מנכ”ל מסיק מגל, על הגידול המסחרי הראשון של שומשום מקומי מאז שנות ה-60. שיחה זו תחשוף את המהפך המרתק בענף השומשום הישראלי, בו קיבוץ מגל וחוקרים מהאוניברסיטה העברית מובילים את חזרתו של הגידול המקומי, עם הבטחה לעתיד של טחינה כחול-לבן. איש היין והאלכוהול ומבעלי מסעדת ״בסטה״ אבירם כץ ישוחח עם מור קורל על ״הטיפה שמשנה״, וביחד הם יחשפו את הקהל לעולם הביטרס, הייצור שלו, השימוש בו וההשפעה שלו על עולם המשקאות
"המפאייה החברתית של ארז" - ארז קומרובסקי ובית ספר דנון למען מטה החטופים
בלב היריד יקום פופ-אפ מיוחד שיעניק לאורחים חוויה קולינרית מרגשת ומשמעותית. "המאפייה החברתית של ארז", בהובלתו של השף המוערך ארז קומרובסקי ובשיתוף סטודנטים מוכשרים מבית הספר לבישול "דנון", תציע מבחר מאפים המשלבים את מיטב התוצרת המקומית מדוכני היריד. ארז יחבור לצוות האופים המבטיח מדנון כדי ליצור יחד חלות עשירות בטעמים ובניחוחות הארץ. המאפים יתבססו על מרכיבים טריים שילוקטו הישר מדוכני היריד, ויאפו בקמח איכותי שנתרם במיוחד על-ידי שטיבל טחנות קמח.
המאפייה תציע מגוון יצירות קולינריות ממוחו הקודח של קומרובסקי, ביניהן חלת זיתים בשמן זית משובח ממסיק מגל; חלת גבינות המשלבת את מעדני הגבינה של גרינלי ופרויקט ואדי עתיר; חלת קראנץ קינמון ריחנית; חלת קוזונאק שוקולד מפנקת ועוד מגוון הפתעות טעימות.
"המאפייה החברתית של ארז" תפעל במתכונת ייחודית של "שלם כפי יכולתך", המאפשרת לכל אחד לתרום לפי רצונו ויכולתו. כל ההכנסות מהמכירות יועברו במלואן למטה החטופים.
מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת - יריד תוצרת ארטיזנלית בשרונה מרקט. 5-6.9.2024 חגיגה של קולינריה בעבודת יד.