

אירוע: בחזרה לששת | אורלי פלאי ברונשטיין ואבי שטייניץ
מקום: ביג קיטשן - אורט דן גורמה, תל אביב-יפו
מועד: 06/05/2025 שעה: 18:30
סוג אירוע: ישיבה
בחזרה לששת | אורלי פלאי ברונשטיין ואבי שטייניץ
ביג קיטשן - אורט דן גורמה, תל אביב-יפו 06/05/2025 בשעה 18:30
סוג אירוע
ישיבה
מחיר בקופות
120 ₪
מחיר באתר החל מ-
120 ₪
לפני 22 שנים אורלי פלאי ואבי שטייניץ הוציאו בהוצאת על השולחן את ספר הבישול האייקוני - ששת - העוזר שלך במטבח. הספר האדום עם צילום עגבניה על השער (אחר-כך גם היתה מהדורה מעודכנת עם פלפל שושקה) הפך לרב מכר מיד ולאחד מספרי הבישול הכי מוכתמים על המדף. בניגוד לספרי בישול רבים אחרים הוא נשאר עדכני ורלוונטי גם היום, 22 שנים אחרי. אחריו גם יצאו מדריכים נוספים בסדרה: ששת אפייה (תכלת), מתוקים (כתום) ואפילו ששת אסייתי (שחור).
מה הפך אותו לכזה? קודם כל זה שהחתומים עליו הם אנציקלופדיות קולינריות מהלכות על שתיים. וכשהם נפגשים על הבמה של הביג קיטשן להדגמה משותפת - זו חגיגה של למידה. שנית, שהמתכונים שהופיעו בו היו קלאסים ורוחביים - כאלו שבאים לתת טכניקת בסיס שעליה אפשר לעשות אינסוף וריאציות. וזה בדיוק מה שהם הולכים לעשות בלייב בסדרת ההדגמות שלהם בביג קיטשן, ביחד - בחזרה לששת.
ההדגמה הראשונה תתרכז בפסטרמה ביתית, איולי, פוקצ׳ה ומה שביניהם.
הם ידגימו איך מכינים נתח של פסטרמה ביתית, בצק לפוקצ׳ה ווריאציות שונות על איולי ביתי.
ההדגמה תכלול גם טעימות וכמובן האפשרות לשאול את אורלי ואבי כל שאלה שתרצו וגם על מה שהשתנה מאז שהספר יצא ועד היום.
אורלי מספרת: ״זה מה שכתבנו בזמנו: ששת היא דמות מספרו של דניאל דפו "רובינזון קרוזו". זהו שם נרדף לעוזר נאמן, וכך נולד הרעיון לכנות בשם זה שישייה של אביזרי בסיס במטבח. והנה הרעיון המרכזי של הספר: קודם "למה?" ואחר-כך "איך?" – קודם העקרונות ורק אחר-כך המתכונים. 55 פרקים יש בספר והם מוקדשים ל-55 מאכלים. בחירתם משקפת את מה שאוהבים לאכול במטבח הישראלי.״
*ניתן לבטל כרטיסים עד 48 שעות לפני מועד האירוע בכפוף ל-5% דמי ביטול. לאחר מכן אין ביטולים.